WIE, WAT EN

een beetje waarom

 

 


 

Achter de naam Tanning Penguin gaat een freelance web-ontwikkelaar schuil die aan kleinere bedrijven, starters en non-profit organisaties een betaalbare oplossing biedt om op een professionele manier op het internet aanwezig te zijn.

Niet alleen voor het realiseren van nieuwe of het vervangen van bestaande websites, maar ook voor het onderhoud, verzorgen van up-dates en aanpassingen aan bestaande websites -winkels, vertalingen (EN-NL) kunt u een beroep op Tanning Penguin doen.

En mocht u op zoek zijn naar, of behoefte hebben aan een gesprekspartner om mee te brainstormen over een nieuwe of bestaande internet strategie, neem dan ook gerust contact op.

Wie zit er achter deze pinguïn?

Terugdenkend aan het al eerder aangehaalde ‘een mens is nooit te oud om te leren’ dat slaat inderdaad ook letterlijk op mij. Na, als werknemer binnen de IT aardig wat jaren op de teller te hebben gezet in vooral systeem/database beheer en (web)ontwikkeling, heb ik er om privé redenen voor gekozen om mij bezig te gaan houden met het bouwen van websites voor een specifieke niche. En niet te switchen van werknemer naar zelfstandig ondernemern, maar om als payroller aan de slag te gaan. Wat neer komt dat ik in feite een niet zelfstandige freelancer ben. Dat klinkt tegenstrijdig en vraagt dan ook om uitleg.

Hoe werkt payroll voor freelancers?

  • De freelancer vindt zelf zijn opdrachtgevers
  • Hij maakt zelf zijn afspraken over de prijs en het werk
  • De freelancer geeft aan het payroll bedrijf door hoeveel uur hij heeft gewerkt, en voor welk tarief
  • Bij akkoord van de opdrachtgever maakt het payroll bedrijf het geld aan de freelancer over
  • Het payroll bedrijf stuurt de rekening naar de opdrachtgever

Het payroll bedrijf verzorgt de bij het dienstverband horende administratie, alsmede de noodzakelijke verzekeringen. De freelancer gaat bij payrolling als werknemer een arbeidscontract aan met het payroll bedrijf en NIET met de werkgever die hem inleent. Het payroll bedrijf bepaalt dan ook de arbeidsvoorwaarden en factureert de werkgever alle kosten inclusief een opslag.