Op deze pagina leest u

wat ik voor u kan doen en hoe


Website ontwikkeling

Voor mijn doelgroep maak ik naast mooi uitziende ook technisch goed in elkaar stekende budgetvriendelijke websites.

Websites die u als klant, zonder technische kennis, zelf zou kunnen beheren.

Het zijn volwaardige websites gemaakt in WordPress en aangepast aan de wensen en de identiteit die u als opdrachtgever wil uitstralen. Mijn streven is om elke website er zo uniek mogelijk uit te laten zien, zonder daarbij in extremen te gaan en dat voor een budget vriendelijke prijs.

Maar iedereen bouwt nu toch zijn eigen website in WordPress, of niet?

Tegenwoordig kan iedereen met WordPress een website bouwen. Net zoals dat iedereen ook teksten kan schrijven, kan fotograferen of wat dan ook. Ja toch, maar of je daarmee ook het gewenste resultaat haalt is een tweede.
WordPress is momenteel wereldwijd het meest gebruikte website beheersysteem. En terecht! Omdat, ook voor mensen zonder technische kennis met WordPress gemaakte websites en blogs makkelijk te beheren zijn.
MAAR!!.

Het ontwerpen, bouwen en installeren van een WordPress website blijkt in de praktijk toch vaak tegen te vallen. Omdat dan blijkt dat er een gebrek aan kennis is op o.a. het vlak van techniek en vormgeving.

Beheer en onderhoud

Ook voor het beheer en onderhoud kunt u op mij een beroep doen. Net zoals wij ons aanpassen aan de veranderingen in de wereld om ons heen, is het soms ook uw website toe aan verandering. Dit kan zijn door b.v. veranderde wetgeving, of te maken hebben met de beveiliging van uw website. Maar ook kan de inhoud van uw website op een bepaald moment veroudert zijn.

Website aanpassingen / re-design

Mocht u plannen hebben voor aanpassingen, uitbreidingen of misschien wel een complete make over van uw huidige website, neem dan zeker contact met mij op. Dan maken we snel een afspraak om uw wensen te bespreken en te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Hosting

Een website wordt ergens op een webserver opgeslagen (gehost) om van daar uit via het internet bereikbaar te zijn. Nu zullen de meeste binnen mijn doelgroep niet een eigen webserver tot hun beschikking hebben. Daarvoor bestaan er bedrijven (hosters) die, uiteraard tegen betaling diverse soorten van hosting aanbieden (hostingplan). Ik kan u helpen bij het kiezen van een geschikte hoster en hostingplan. Maar ook om als uw website klaar is deze naar een hoster te migreren. Of om uw site naar een ander hoster over te zetten.

Stappenplan


Hoe ik te werk ga is niet revolutionair. Als we na uitwisseling over wat uw ideeën en wensen zijn en wat ik daarin voor u kan betekenen, besluiten met elkaar in zee te gaan. Dan volg ik een beproeft en door bijna iedereen gebruikt ontwikkelconcept. De stappen, fases of mijlpalen in dit concept mogen dan misschien anders heten, maar het komt uiteindelijk globaal neer op de volgende onder verdeling: Onderzoek, Voorontwerp, Ontwerp, Ontwikkeling en Resultaat.


Onderzoek


Voorontwerp


Ontwerp


Bouwen

Resultaat

Onderzoek:

We beginnen om samen aan de hand van een vragenlijst te bepalen aan welke doelen u met de site voor ogen hebt. Oftewel, wat wilt u er mee bereiken. Verder inventariseren wij wat er al aan inhoudsmateriaal aanwezig is. Denk daarbij aan huisstijl, logo’s, teksten, foto’s etc. en wie ontbrekend materiaal gaat aanleveren. Deze informatie is niet alleen nodig om voor mij een idee te krijgen over de inhoud, stijl en functies van de site, maar ook om een inschatting qua uren te kunnen maken.

Voorontwerp:

Nadat de vorige stap door u is goedgekeurd maak ik op basis hiervan een sitemap en een wireframe.

Een sitemap vormt de basis voor elke goed ontworpen website. Het helpt mij om een duidelijk beeld te geven van de informatie-architectuur van de website en legt de relaties tussen de verschillende pagina’s en inhoudselementen vast.
Het bouwen van een site zonder een sitemap is als het bouwen van een huis zonder bouwtekening.
De volgende stap is het maken van een wireframe. Wireframes zijn voornamelijk bedoelt om schematisch de functionaliteit, functies, inhoud en de gebruikersstroom vast te leggen. Zeg maar het skelet van de website. Ze kunnen helpen bij het identificeren van mogelijke uitdagingen en leemtes met de sitemap. Hoewel een wireframe geen definitieve ontwerpelementen bevat, fungeert het als een blauwdruk voor hoe de site er uiteindelijk zal komen te zien. Zo’n wireframe kan zowel software matig als gewoon op papier gemaakt worden. Op papier ziet dat er dan bv zo uit.

.

Ontwerp:

Gewapend met een goedgekeurd wireframe en dus met een beter beeld van hoe de site er globaal uit moet gaan zien, kunnen we overstappen naar het bepalen van de inhoud en de visuele stijl. In deze stap wordt het skelet dat een wireframe in feite is, tekstueel en visueel aangekleed en opgevuld. I.t.t. tot de voorgaande stappen waar de nadruk meer op functionaliteit lag, ligt die in deze fase meer op het uiterlijk. Het ontwerp kan bestaan uit een afbeelding per pagina gemaakt in een grafisch software pakket (Photoshop) of al in de vorm van webpagina’s. Net als in de vorige fases is het de bedoeling dat u al klant hier kritisch naar kijkt alvorens u akkoord gaat om aan de volgende stap te starten.

Bouwen en Testen:

Nu de inhoud van de site vast staat en hoe die er uit moeten komen te zien, kan deze daadwerkelijk gebouwd en getest gaan worden. Niet alleen worden alle in- en externe links getest, maar ook of site er op verschillende apparaten (gsm, tablet) ook goed uitziet en conform is aan wat er in de voorgaande stappen is vastgelegd. In deze stap wordt ook een basale SEO (hoe goed u door zoekmachine gevonden wordt) geïmplementeerd.

Resultaat & Lancering:

De laatste stap en het moment van de waarheid, waarop u de hele website onder ogen ziet en er hopelijk tevreden over en trots op bent. En als dat zo is dan is het moment aangebroken om uw site op het internet te lanceren en uw contacten hiervan op de hoogte te brengen.